Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Holbæk Radikale Venstre

STADSARKITEKT i Holbæk - læserbrev fra Radikale Venstre v/ Emrah Tuncer og Solvej Pedersen

Hvad synes I?


Radikale Venstre i Holbæk foreslår i forbindelse med forhandlingerne om budget 2020, at der aftales snarlig ansættelse af en stadsarkitekt, der indgår i den tekniske forvaltning med ledelsesopgaver for både bygge- og planafdeling.

Hensigten er at forbedre mulighederne for en udvikling af primært Holbæk by på en måde, så der sker en visionær udvikling af byen - i samspil med havnen - på en måde, hvor der vises respekt for de bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer, der eksisterer allerede.

Ansættelsen skal bl.a. også sikre kommunen mod fremtidige fadæser a la Holbæk Havneby eller den skrækkelige overbygning på parkeringspladsen mellem SuRi og Maskinværkstedet på havnen.

Stadsarkitektens første opgave må blive at sætte gang i udarbejdelsen af en arkitekturpolitik for byen og kommunen. Der skal sættes fokus på bygningskulturen, men også på funktionaliteten i byen med etablering og bevaring af kulturmiljøer.

På grundlag af arkitekturpolitikken skal der stilles kvalitative krav til alle ny- og ombygninger og selvfølgelig også krav til kommende lokalplaner for byggerier eller boligområder.

En konkret første opgave at koncentrere sig om kan være etableringen af en bedre forbindelse mellem Ahlgade og havneområdet på en måde, så både havnen og forretningslivet i Ahlgade kan få nytte af det, og så det kan tiltrække flere turister og dermed mere omsætning.

I konkurrencen mellem Holbæks bymidte og Mega Centret (måske med kommende butikscenter som nabo, som vi er imod) er det ekstremt vigtigt, at kommunen medvirker til at kunne gøre bymidten mere attraktiv - og ansættelsen af en stadsarkitekt skal kunne understøtte denne bestræbelse.

Ansættelsen og finansieringen af nyskabelsen kan indgå i puljen af chefstillinger, hvoraf nogle er frie i den administrative top i kommunen.


 


Opslag: Annie Brydegaard Danielsen 7/8 2019